Израда сајтова ~ Хармонија бајтова!

Ако сте одлучили да направите сајт - начинили сте пун погодак! Цела армија потенцијалних корисника већ чека на Вас!

 

Ми Вам нудимо следеће услуге:

1) Израда статичних сајтова *

(израда интернет презентације засноване на HTML, CSS, JS)

2) Израда динамичних сајтова ** CMS сајтови са базама података: 

Joomla, Word PressPHP,  CSS, JS, MySQL
(напредни сајтови где имате могућност да веома једноставно кроз контрол панел и окружење слично WORD-у сами управљате садржајима на сајту у реалном времену)

3) Израда интернет продавница

Presta Shop, Magento, Open Cart
(потпуно аутоматизоване интернет продавнице које воде лагер листе, аутоматски праве и шаљу предрачуне, издају налоге за испоруку и рачуне, ...)


* Статични веб сајтови
Статични веб сајтови су они сајтови који се програмирају тако да се информације које они садрже не мењају и не освежавају често, или чак никада док постоје, а за измену садржаја су потребне основне прогамерске вештине (рад у HTML-у, CSS-у, JS-у и сл.).

** Динамични веб сајтови
Динамични веб сајтови су они сајтови који се програмирају тако да "хватају" податке из база података и независне делове странице и слажу их на страницу оног тренутка када то затражите кликом. Погодни су за сајтове чији се садржај често освежава и допуњава новим информацијама, нпр. портали са вестима, форуми и други веб сајтови на којима можете свакодневно, или чак и сваких неколико минута, наћи неки нови садржај и нове информације. Овакви веб сајтови су лаки за управљање садржајима, не захтевају познавање програмирања, и по правилу су популарнији и посећенији од статичних. Израда интернет презентација (израда сајтова) овог типа је данас све присутнија на интернету.

Уопштено о сајтовима...

Веб сајт или вебсајт (en: Web site) је група веб страница које су међусобно повезане и чине једну целину.

Веб страница је скуп информација које можете видети или прочитати на интернету користећи интернет прегледач који је инсталиран на Вашем рачунару. Најчешће садрже линкове (везе) до неких других веб страница. Веб странице су углавном комбинација текста и слика, улепшане веб дизајном, а неке од њих садрже аудио или видео фајлове.

Да би Веб сајт постао видљив на интернету потребно је да региструјете домен са жељеним именом (провера домена на: http://beotel.net/hosting/domeni). Цене регистрације домена зависе од наставка за који се определите (.com, .net, .org, .rs, co.rs, i sl.), а крећу се у распону од 1.050 дин до 2.779 дин годишње ако их региструјете преко БеоТелНет-а. Домен се закупљује на период од једне до десет година.

Да би сте сместили сајт негде на интернет (ако не користите сопствене сервере) потребно је да закупите и неки ХОСТИНГ ПАКЕТ (пакете и цене погледајте на: http://beotel.net/hosting), а за већину сајтова довољан је њихов Старт пакет који кошта 1.990 дин годишње + ПДВ.

Ако нисте знали: Први интернет веб сајт се у јавности појавио 1991. године. Направио га је Тим Бернерс-Ли, а његову оригиналну копију можете погледати овде. (извор: Википедиа)

Аутор: Александар Чуковић